O prajitura aspectuoasa, delicioasa si plina de ciocolata pe care doar cei ce iubesc cu adevarat boaba de cacao pot sa o adore.
Avem nevoie de : 2 ciocolate cu 54% sau mai mult de 35% cacao, 500 gr de smantana pentru frisca, 200 gr de zahar pudra, cine doreste poate pune mai mult, eu prefer mai amar, vanilie din care aveti, preferabil interiorul unei pastai, 3 galbenusuri de ou, o ciocolata cu lapte rasa, o lingura de cacao cu concentratie mare, o lingurita de ness caffe.
Cum se prepara:
1. Se topesc cele doua ciocolate rupte in bucati pe bain marie si se pregatesc niste tuburi de carton captusite cu folie de copt, ca in fotografie, dintr-un carton de aproximativ 25-30 cm care se ruleaza rezultand tuburi din imagine cu diametrul de 3-4 cm, lipite cu schotch si apoi captusite cu folie de copt.Se are in vedere ca fundul formei sa fie plat si uniform distribuit cu ciocolata.
2. Se toarna ciocolata in tuburile de carton si se scurge surplusul, apoi se lasa la rece 10 minute sa se intareasca forma in care vom pune parfeul.
3. Se pune pe un vas cu apa clocotita un alt vas cu galbenusurile de ou, smantana pentru frisca, vanilia care se adauga la final, zaharul si ciocolata cu lapte rasa sau rupta si se amesteca usor, avand grija sa nu fiarba, se amesteca mereu pentru a se incalzi uniform si a se ingrosa. Se da deoparte la racit si se mai amesteca usor ca sa se elimine pericolul coacerii oului.
4. Se imparte in trei parti crema: in prima jumatate punem cafeaua instant, ness cafeul, in a doua lingurita sau lingura de cacao( dupa cat vrem sa fie de amar gustul) si pe cea de-a treia o lasam ca atare. Vom obtine trei creme de diferite nuante de crem, maro si bej.
5. Se lasa la racit la frigider cam 1-2 ore, apoi se toarna in tuburile de ciocolata pe care le-am scos din carton. Se pun in picioare pe un suport pe care se vor introduce la frigider si se pune cu lingurita crema, strat peste strat. Se pune o treime din inaltime o crema si apoi se completeaza inca pe atat cu cealalat fel de crema, deasupra se completeaza cu crema deschisa la culoare.
6. Se dau la rece la congelator cam 2-3 ore, apoi pot fi servite.
Asa arata in interior cele trei ciocolate din parfe
Cum se prepara:
1. Se topesc cele doua ciocolate rupte in bucati pe bain marie si se pregatesc niste tuburi de carton captusite cu folie de copt, ca in fotografie, dintr-un carton de aproximativ 25-30 cm care se ruleaza rezultand tuburi din imagine cu diametrul de 3-4 cm, lipite cu schotch si apoi captusite cu folie de copt.Se are in vedere ca fundul formei sa fie plat si uniform distribuit cu ciocolata.
2. Se toarna ciocolata in tuburile de carton si se scurge surplusul, apoi se lasa la rece 10 minute sa se intareasca forma in care vom pune parfeul.
3. Se pune pe un vas cu apa clocotita un alt vas cu galbenusurile de ou, smantana pentru frisca, vanilia care se adauga la final, zaharul si ciocolata cu lapte rasa sau rupta si se amesteca usor, avand grija sa nu fiarba, se amesteca mereu pentru a se incalzi uniform si a se ingrosa. Se da deoparte la racit si se mai amesteca usor ca sa se elimine pericolul coacerii oului.
4. Se imparte in trei parti crema: in prima jumatate punem cafeaua instant, ness cafeul, in a doua lingurita sau lingura de cacao( dupa cat vrem sa fie de amar gustul) si pe cea de-a treia o lasam ca atare. Vom obtine trei creme de diferite nuante de crem, maro si bej.
5. Se lasa la racit la frigider cam 1-2 ore, apoi se toarna in tuburile de ciocolata pe care le-am scos din carton. Se pun in picioare pe un suport pe care se vor introduce la frigider si se pune cu lingurita crema, strat peste strat. Se pune o treime din inaltime o crema si apoi se completeaza inca pe atat cu cealalat fel de crema, deasupra se completeaza cu crema deschisa la culoare.
6. Se dau la rece la congelator cam 2-3 ore, apoi pot fi servite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu