luni, 10 februarie 2014

Gogosi insiropate arabesti sau awame



 Ingrediente: 3 cani de faina, 1 ou, 2 cani de apa, 1/4 cana de zahar, 1/2 lingurita de sofran , 1 lingurita de cardamon zdrobit, ulei pentru prajit, un praf de sare, 1/2 pachet de drojdie dizolvata in lapte caldut, sirop : o cana de apa cu o cana de zahar, o felie de lamaie si 50 ml de apa de trandafiri 
Mod de preparare:
1. Se pune drojdia dizolvata cu lapte caldut intr-un castron si se adauga faina, apa ( sau laptele) , oul batut bine si sofranul (turmeric), cardamonul pisat si se amesteca bine sa se uniformizeze, se lasa la crescut 20 minute la loc cald, acoperit cu un prosop.
2. Se incinge mult ulei intr-o tigaie adanca. Se iau cu lingurita inmuiata in ulei din amestec din pumn si se pun in tigaia cu ulei , se intorc sa se rumeneasca pe ambele parti. 
3. Se scot cu o paleta si se scurg pe un servetel ca uleiul in exces sa se absoarba. 
4. Intre timp se fierb apa si zaharul pina se dizolva si se ingroasa siropul , cam 10 minute, cu o felie de lamaie , ca sa nu se zahariseasca. Se adauga apa de flori sau de trandafiri la sfarsit.


Cum se ia cu lingurita unsa cu ulei din  pumn si se pun la tigaie la prajit.


 In baia de ulei...


 La scurs pe servetel


Gata de servit, insiropate 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line