luni, 18 mai 2015

Dulceata de flori de iasomie

O dulceata inmiresmata, dulce si speciala se poate face cand florile de iasomie au inflorit si sunt frumos mirositoare. Se culeg flori proaspete, cu codita, dar se pot folosi doar petalele pentru cine are rabdare sa le desfaca de pe petiol , dupa mine este mai buna dulceata din florile cu petalele si polenul si pistilul, petiolul toate la un loc, deorece mirosul si dulceata tocmai acolo este.




Ingrediente:
350 gr de petale, floricele de iasomie, un pachet de sare de lamaie, 800 gr de zahar si 700 ml de apa
Mod de preparare:
1. Se pun petalele intr-un castron impreuna cu sarea de lamaie si cateva linguri de zahar si se freaca cu mana bine pana ce se imbiba bine petalele cu ingredientele uscate.




2. Se face sirup din zahar si papa si se clocoteste bine pina devine legat si se poate verifica daca este bine facut: se pune intre degete si se verifica daca degetele se lipesc si se dezlipesc mai greu sau se pun e o bobita de sirop pe o farfurie si vedem daca ramane la fel, nu se intinde in farfurie. Nu se lasa mai mult pentru ca se poate arde si carameliza siropul , fiind amar dupa aceea.
3. Cand este gata siropul se pun floricelele frecate si se mai dau cateva clocote la toata compozitia, o putem lasa 5-10 minute de cand incepe sa clocoteasca si apoi stingem focul.





4. Se lasa la racit putin si se pune inca calda in borcane care se pun apoi u fundul in sus pentru a se pastra pentru un timp mai indelungat.
5. Se poate folosi la clatite, ca atare sau la aromatizarea diferitelor creme. 








Un comentariu:

Magazine on line