Ingrediente: 1 1/2 kg de gris, 1 kg de zahar, 1/2 kg de iaurt, apa dublu ca greutate ca iaurtul, se cantareste 1 kg de apa, 1 lg de praf de copt, 1/2 l de sirop cu apa de flori, migdale decojite pentru decor.
Mod de preparare:
1. Se amesteca grisul cu zaharul si iaurtul si apa împreuna.
2. Se amesteca foarte bine si se lasa la odihna 4-6 ore ca grisul sa se îmbibe cu lichid si sa fie pufos.
3. Se face siropul din 1/2 kg de zahar si 1/2 l apa care se fierb cu o felie de lamaie 10 minute, se da deoparte si se adaugă o cănita de apa de flori sau apa de portocal, care va place mai mult.
4. Se adauga praful de copt si se baga in cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius. Cand o punem la cuptor se taie cu un cutit udat in apa pătrate pe care
se pun in mijloc cate o jumătate de miez de migdale. Se poate presară
fistic dacă se dorește la final. Se lasă 20-25 de minute pina se rumenește si creste frumos.
5. Se scoate si se toarna peste prajitura fierbinte siropul racit ca sa se imbibe bine. Se lasa 10-15 minute ca sa se absoarbă siropul si sa se înmoaie prăjitura.
6. Se taie pe urmele deja făcute si se servește calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu