vineri, 1 august 2014

Clafoutis cu visine


 Ingrediente: 600 gr de visine curatate de samburi, 4 oua, esenta de vanilie, un praf de sare, 100 gr de zahar, 125 g de faina, 250 ml de lapte, 10 gr de unt pe uns tava.
Mod de preparare: 
1. Se unge o tava cu unt pe margini si pe fund.
2. Se distribuie visinele pe toata suprafata cat de cat uniform.
3. Se amesteca bine ouale cu zaharul intr-un bol separat, se adauga vanilia apoi se adauga laptele usor si se amesteca energic pentru a se dizolva zaharul.
4. Se adauga cu lingura faina unacate una pina se incorporeaza total in compozitie. Se adauga si praful de copt si se toarna peste visinele din tava. 
5. Se da la cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius cam 20 minute, se verifica si se mai lasa inca 10-20 minute sa se inchege, dar nu mult, iar deasupra trebuie sa se rumeneasca frumos.
6. Se pudreaza cu zahar cand s-a racit un pic si se serveste. Este buna rece, dar si calda.


Inainte de a se da la cuptor


Tocmai scoasa din cuptor




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line