Ingrediente: 1 kg de faina, eu am pus integrala, de aceea au iesit mai maronii, 1 lingurita de sare, o lingurita de zahar, 2-3 linguri de ulei, 1/2 cub de drojdie, apa cat cuprinde ca sa iasa un aluat ca de paine.
Umplutura poate fi: braza dulce si telemea cu patrunjel tocat fin, masline desarate si tocate, spanac cu ceapa calita, carne cu ceapa si o lingura de bulion, ciuperci cu ceapa calita, cartofi cu unt si patrunjel tocat, varza calita cu pasta de tomate, branza dulce cu masline, etc, dupa imaginatia fiecaruia. Umplutura trebuie sa fie prajita sau fiarta, calita si carnea, daca este trebuie sa fie patrunsa pentru a umple aluatul.
Mod de preparare:
1. Se dilueaza drojdia in putina apa calduta si apoi se adauga zaharul. Se adauga faina amestecata cu sarea si se adauga apa de la temperatura camerei si se amesteca cu mana pina cand se leaga si se face un aluat care este ca de paine care se lasa 1 h la odihna.
2. Se face umplutura care poate fi: braza dulce cu ceva telemea cu pastrunjel tocat si o lingura de ulei, la care se poate pune ceva cascaval ras, masline tocate, spanac prajit cu putina ceapa intr-o lingura de ulei, bine scurs de zeama, cartofi fierti si pisati cu lingura si adaugat ceva patrunjel tocat la umplutura sau orice altceva va trece prin minte ca ar fi bun, ciuperci cu rosii, branza cu menta, etc....
3. Se fac bile mici, se intind ca sa iasa rotunde, se umplu pe jumatate cu umplutura dorita, se indoaie in doua si se face forma unei semilune. Se inchid bine marginile si se coc in tigaie antiaderenta la foc mic. Se intorc pe o parte si pe alta ca sa se rumeneasca. Se poate pune ulei daca se doreste pentru un gust crocant. Se servesc calde sau cu un sos, alaturi de ceai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu