Ingrediente: 3 pahare de faina, 1,5 pahare de apa calda, 1 praf de sare, 1 linguita de zahar, 2 linguri de ulei, 10 gr de drojdie, 125 gr de unt topit sau semitopit, miere de albine dupa gust
Mod de preparare:
1. Se face un aluat din ingredientele de mai sus, adica din drojdie dizolvata in apa calduta, sare, zahar, faina si ulei, si se lasa la odihna 1 ora acoperit.
2. Se intind foi rotunde dupa ce aluatul se face bile mici cat un pumn. Grosimea aluatului trebuie sa fie cat lama cutitului, se ung din abundenta cu untul moale si se ruleaza, apoi se face un melc spiralat cu capetele bine stranse. Se dau la frigider 15 minute ca untul sa se intareasca si apoi se turtesc cu sucitorul si se aplatizeaza la grosimea de 5 mm.
3. Se pune la prajit la tigaia de teflon antiaderenta si se prajesc pe o parte si pe alta pina se rumenesc usor. Ale mele sunt mai rumenite pentru ca sunt din faina integrala.
4. Se scot fierbinti si se ung cu miere de albine dupa gust pentru a fi servite la micul dejun cu ceai.
Inainte de a fi turtite, sunt in forma de melc spiralat....
Turtite cu sucitorul, inainte de a fi puse in tigaie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu