luni, 10 martie 2014

Orez risotto cu praz, turmeric si rodii




Ingrediente: 2 cani de orez cu bobul rotund, 100 gr de unt, 200 gr de branza topita, cascaval si camembert, dupa gust, o jumatate de lingurita de turmeric, seminte de rodie, cateva frunze de fenicul , un praz taiat rondele, sare si piper.


Mod de preparare:
1. Se pune la topit untul si orezul spalat bine de amidon, se adauga cateva rondele de 
praz , se amesteca si se adauga apa 4 cani si jumatate, orientativ cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 4-5 cm, sarea si piperul si turmericul , se da focul tare si atunci cand fierbe , se micsoreaza focul imediat si se lasa 10-15 minute, acoperit. 
2. Dupa ce timpul a trecut se ridica capacul si se adauga branza rasa si se mai lasa inca 3-5 minute acoperit. Se inchide focul si se mai lasa inca 5 minute tot acoperit ca sa se aromeze orezul cu branza adaugata. 
3. Se pune pe platou si se orneaza cu prazul rondele, semintele de rodie si frunzele de fenicul. 
4. Se serveste cald imediat.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line