marți, 11 martie 2014

Sote de conopida



Ingrediente: o conopida rupta bucatele, un morcov taiat felii cu dispozitivul de curatat cartofi, un ardei cuburi, sare, piper, 2-3 buchetele de broccoli, ulei pentru prajit, otet sau zeama de lamaie
Mod de preparare:
1. Se fierbe conopida in apa cu sare 2-3 minute, nu vrem sa fie moale , ci doar semifiarta , apoi broccoli  nu prea mult , la fel il dorim doar oparit 2-3 minute si se dau deoparte.
2. Se pune uleiul la prajit, se adauga conopida, morcovii felii subtiri, apoi broccoli  si ardeii cuburi, se presara sare si piper si se rumenesc usor , amestecandu-se din cand in cand ca sa se caleasca si sa se amestece aromele. Se tin 5 minute la foc ca sa se rumeneasca usor toate.
3. Se serveste ca garnitura la friptura sau in zilele de post , stropita cu zeama de lamaie sau otet balsamic.



Magazine on line