duminică, 29 iunie 2014

Gataif sau cataif arăbesc pentru ramadan


 

 Ingrediente: coca de gataif: un pahar sau cana de gris, 2 pahare sau cani de faina, 1 lingurita de drojdie dizolvata in apa calduta, cam jumatate de pachetel mare de drojdie, 2 lingurite de praf de copt, 1/2 lingurita de sare, 3 pahare sau cani de apa calduta.
pentru umplutura 1: cas dulce, smantana groasa, stafide sau umplutura 2: nuci cu nuca de cocos, stafide, fistic zdrobit,  pentru sirop: cantitati egale de zahar si apa 

Mod de preparare: 
1. Se amesteca ingredientele uscate bine. Se dizolva drojdia in apa calda si se amestecă la apa care se pune la compozitie.
2. Se amesteca cu un tel bine 1 minut ca sa se produca o reactie intre drojdie si praf de copt si lichidul din compozitie. 
3. Se lasa acoperit la loc cald 30 de minute.
4. Se incinge o tigaie de teflon, acum depinde de tigaie cat este de groasa, dar in lucru va veti da seama cat trebuie sa fie de calda, se pune un polonic de compozitie si se asteapta sa faca bulbuci.
5. Se asteapta sa se coaca dar nu de tot, partea de deasupra trebuie sa fie inca moale ca sa se poata manevra.
6. Se scot si se lasa sa se raceasca pe un prosop . Se indoaie pe jumatate si se lasa deschisa gura gataifului pe unde se umplu cu compozitia 1 sau 2 dupa placul fiecareia.
7. Se face siropul si se lasa la racit. Se prajesc gataifurile in tigaie cu unt pe o parte si pe alta. 
8. Se scot si se insiropeaza cu sirop dupa plac. Se servesc calde la orice ora din ramadan.







Asa arate prajite !


Magazine on line