Ingrediente: 500 gr de capsuni, 50 gr de mac, 13 linguri de ulei, 13 linguri de lapte, 13 linguri de zahar, 4 oua, un praf de copt, zahar vanilat si esenta de vanilie, faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat mai gros ca la clatite si cateva nuci, 2-3 linguri de gem de culoare rosie sau chiar de capsuni
Mod de preparare:
1. Se unge un vas sau se pune o foaie de copt pe fundul unei tavi de prajitura. Se distribuie cateva capsuni pe fundul tavii, cam 1/3 si miezii de nuci zdrobiti cu mana. Restul de capsuni se pn deasupra.
2. Se amesteca la mixer uoale cu zaharul, laptele, uleiul, esnta de vanilie si zaharul vanilat si macul. Se adauga la sfarsit praful de copt si faina. Se toarna aluatul peste capsunii si miezii de nuca si se adauga celelelte capsuni peste aluat, pe deasupra cat de cat uniform. Se pot pune capsuni mai multi sau mai putini dupa cum va place.
3. Se da la cuptor la 190 grade cam 20 minute, nu trebuie lasata sa se intareasca complet, ci doar sa fie tare. Se unge cu gem de capsuni sau orice gem de culoare rosie si se taie in patrate.
Pe fundul tavii am presarat nuci si capsuni ... cateva
Prajitura unsa cu gemul de fructe
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu