luni, 2 iunie 2014

Prajitura cu crema de banane si capsuni



Ingrediente: 3 banane moi, 3 banane pentru feliat, 200 gr de capsuni, foi cu cacao pentru tort gata facute sau foi cu cacao de casa, sirop din miere si apa, 400 ml de lapte, 3 linguri amidon, esenta de babane sau vanilie, 300 gr de zahar, un pachet de zahar vanilat, un pachetel de gel fix pentru duceata.
Mod de preparare:
1. Se face creme de banana: se pune laptele la foc cu amidonul si zaharul si cand este aproape gata ingrosat se adauga bananele pisate cu furculita si esenta de valnilie. Se lasa sa se ingroase usor si se lasa apoi la racit.
2. Se face glazura de capsuni : se pun intr-o tigaie capsunii si se presara cu 2-3 linguri de zahar. Se lasa la foc pina se dizolva totul si se lace un sirop. Se acopera pe foc mic inca 10 minute si apoi se adauga gelifiantul pentru dulceata ca sa se lege. Se mai lasa inca 1 minut si se da deoparte apoi la racit.
3. Se pun foile pe o tava, se insiropeaza una din ele care se pune pe tava, peste foaie se pune din crema si pe marginile foii peste crema se pun cateva rondele de banane din cele laste pentru feliat, se pune din nou alta foaie de blat si se insiropeaza, se pune crema si din nou la margini felii de banana pe margini, se continua pina se termina foile de blat si crema. 
4. Ultima foaie se insiropeaza mai putin, se pune glazura de capsuni si se niveleaza frumos. Se da la rece si se lasa 1-2 ore ca sa se intareasca. Se taie si se serveste.





 
Prajitura in tava 


Magazine on line