Ingrediente: 400 gr de aluat de casa sau gata facut, daca e de casa este aluat de placinta sau de paine, 300 gr branza sarata, 100 gr branza dulce, 3 oua, o legatura de verdeata, poate fi marar sau patrunjel, 100 ml ulei, 2 linguri de smantana, condmente dupa gust
Mod de preparare:
1. Se face aluatul din fauna, drojdie, spa, sare si putin zahar say se decongeleaza aluatul gata .
2. Se amesteca branza cu smantana, cu verdeata tăiata si ouale pina se omogenizeaza. Daca este prea moale se adauga 2-3 linguri de faina in ea ca sa se lege.
3. Se intinde foaia intr-o tigaie bine unsa cu ulei , chiar si e pereti se unge ca sa nu se lipeasca. Nu se subtiaza prea mult aluatul . Se adauga umplutura de branza si se ridica marginile peste umplutura ca sa fie fixata.
4. Se pune pe flacara de la aragaz si se lasa la foc mic 2-3 minute. Apoi se introduce sub tigaie o tabla mai lata sau tabla pe care coacem vinetele ca sa se distribuie căldura uniform pe fundul tigaii.
5. Se acopera cu un capac si se lasa 5 minute la foc mic.
6. Se verifica prin rdicarea unui colt sa vedem daca e coapta si se stinge focul daca este gata.
7. Se aprinde lampa de ars zaharul ca sa o ardem deasupra sau o punem la cuptor la focul de sus 5 minute sau putem sa intoarcem daca o dorim mai prajita
8. Se serveste dupa ce se răceste ca sa poata fi taiata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu