duminică, 3 august 2014

Butter chicken sau pui cu unt indian


 Ingrediente: 2-3 piepti de pui dezosati si fara piele, o ceapa, 2-3 catei de usturoi, o jumatate de lingurita de ghimbir proaspat sau praf de ghimbir, jumatate de pachet de unt, adica 125 gr de unt, 2-3 linguri de pasta de tomate, 2-3 lingurite de garam masala (reteta este mai jos pentru cine doreste sa faca acasa), 500 ml de smanatana de gatit sau smanatana lichida, o rosie tocata mic, sare si piper, un ardei iute pentru cine doreste iute,  200 gr de orez basmati gata facut sau alt orez facut cu apa doar. 
Mod de preparare: 
1. Se taie pieptul in cuburi mari, se amesteca cu usturoiul zdrobit si ceapa si 2-3 linguri de smantana lichida si se lasa la marinat pentru 2-3 ore in frigider. 
2. Apoi se pune la foc untul, pana se topeste si se adauga ghimbirul, apoi puiul scos din marinata sa, se rumeneste usor, se adauga apoi in tigaie pasta de tomate, sarea si se mai rumeneste usor, se adauga la tigaie smantana lichida ramasa, restul de la sosul de marinata, garam masala si rosia tocata, ardeiul iute pentru cine doreste mai iute amestecul. Lichidul trebuie sa acopere totul si sa depaseasca carnea.
3. Se acopera si se lasa la foc mic 20-30 minute, ca sosul sa scada si carnea sa se patrunda.La sfarsit se mai poate adauga un cub de unt deasupra, pentru un gust mai intens.
4. Se face orezul alb basmati cu apa si sare si se serveste cu sosul si pieptul de pui in unt. Cine doreste  mai poate presara fulgi de ardei iute peste sos sau poate servi cu ardei iute alaturi. Este un fel de mancare clasic indian, usor de facut si foarte gustos. 

Garam masala se poate face acasa din proportii egale din: fulgi de usturoi, turmeric sau curcuma, fulgi de ardei iute dupa cat de iute doriti amestecul, coriandru uscat, piper negru pisat, cuisoare pisate, scortisoara pisata, chimen pisat, cardamom pisat, nucsoara, praf de ginger uscat. Se pot pune toate la blender sau se pot pisa la mojar





Magazine on line