Ingrediente: 100 de nuci verzi destul de mari, 750 gr de zahar, 600 ml de apa, 2-3 felii de lamaie, zeama de la o lamaie, un pachet de sare de lamaie care se va dizolva in apa in care se pastreaza nucile dupa curatare, facultativ miez de nuca
Mod de preparare:
1. Se curata coaja verde a nucilor, aici este partea cea mai grea a intregii operatiuni de preparare a dulcetii. Se pun repede in apa in care s-a dizolvat sarea de lamaie pentru a pastra culoarea deschisa, frumoasa a nucilor.
2. Se schimba apa de 2-3 ori in cele 12-24 de ore pana se face dulceata pentru a scoate eventiuala amareala.
3. Se face siropul din zahar, apa, feliile de lamaie si zeama de lamaie. Cand testul cu picatura pusa pe marginea unei farfurioare ne arata ca s-a inchegat siropul, se adauga nucile scurse bine de apa si se mai lasa inca 20 de minute sa clocoteasca.
4. Se inchide focul, se adauga cei cativa miezi de nuca pentru aspect, daca se doreste si se pune in borcane sterilizate care inchise se vor intoarce invers, pe capac pentru a se sigila si a se pastra un timp mai indelungat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu