luni, 10 februarie 2014

Meniu verde - supa de legume verzi si crema de brocoli si varza cu unt



Felul Intai: Supa de legume verzi 

Ingrediente: 200 gr de mazare, 1/4 de morcov, 1/2 de varza, 2-3 buchete de brocoli, sare, piper, supa de legume sau daca se vrea de pui, o  ceapa mica, paste fainoase sau orez pentru supa
Mod de preparare: 
1. Se prajeste ceapa si se adauga mazarea, morcovul si varza , sa se rumeneasca usor. 
2. Se adauga supa sau apa , sarea si piperul si se da 10 minute in clocot.
3. Se adauga brocoli taiat mai mic si pastele, se  mai lasa inca 5 minute .
4. Se serveste cu smanatana sau ca atare la ziua de verde, zi in care se vor servi doar legume verzi in fel si chip gatite.


Felul al doilea : Crema de broccoli cu iaurt

Ingrediente: o capatana de broccoli , rupta in bucatele, o lingura de maioneza si 2-3 linguri de iaurt, o lingurita de unt de calitate, sare, piper , o lingurita de mustar dulce si un strop de otet balsamic.
Mod de preparare: 
1. Se opareste 5 minute broccoli si se pune in blender. 
2. Se adauga iaurtul , maioneza si sarea si piperul , mustarul dulce si otetul balsamic. Se mixeaza bine ca o crema si se serveste cu crutoane de paine prajita alaturi. 


O alta varianta de fel doi : 
 Varza cu unt la ceaun

Ingrediente: o varza taiata in 4 , usturoi, ceapa si morcov deshidratat, sare, piper, 100 gr de unt de calitate
Mod de preparare: 
1. Se pune untul in tigaie si se adauga varza, se rumeneste varza usor si pe o parte si pe cealalta.
2. Se acopera si se inabusa 3-4 minute, se adauga legumele deshidratate, usturoiul zdrobit  si o cana de apa. 
3. Se acopera si se lasa 10 minute la foc sa se inmoaie bine. 
4. Se serveste cu paine calda.  


Pofta buna la ziua de verde !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line