marți, 11 februarie 2014

Mamaliga cu branza ca la tara


 Ingrediente: 200 ml de smanatana grasa, daca se poate de la tara, pentru mamaliga: 300 gr de malai ( eu nu folosesc grisat, ci din cel mai grosier) , sare, 200 ml de lapte si 200 ml de apa, 100 gr de unt , piper daca se vrea.

Mod de preparare:
1. Se pune intr-un ceaun apa si laptele si jumatate din unt si cand da un clocot se adauga malaiul in ploaie.
2. Se da focul mic si se amesteca cu o lingura de lemn( facalet) energic ca sa se desfaca cocoloasele sau folosim telul pentru oua care ajuta la mixarea componentelor  usor. Se adauga sarea si daca se vrea un strop de piper.
3. Se rastoarna pe un fund de lemn sau in farfurii de lemn de tei...acolo gustul e mai bun si se adauga smanatana si untul ramas ca sa se topeasca peste mamaliga.



 Mamaliga cu untul pus la topit 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line