Ingrediente: 2 cani de orez salbatic inmuiat de 6 -8 ore, sare, piper, ulei de masline, 2-3 catei de usturoi, lamaie, zeama de carne sau legume, o rosie taiata cuburi mici
Mod de preparare:
1. Se pune la incins uleiul de masline, se adauga orezul salbatic si se rumeneste usor. Se adauga apa sau zeama de legume, pui sau chiar apa ca sa acopere si sa depaseasca cu un deget orezul ca inaltime, sarea si piperul.
2. Se acopera cu capacul si se da focul mic, lasandu-l inca 20 minute, verificand din cand in cand ca sa vedem daca mai este apa. Apoi se lasa acoperit cu focul inchis inca 10 minute ca si ultima apa sa se absoarba si bobul sa fie inmuiat. Orezul salbatic se fierbe mai greu, iar dupa fierbere are un aspect sticlos, boabele fiind delimitate unele de altele foarte bine.
3. Se pune spanacul curatat, spalat in multe ape si rupt cu mana cat de mic se poate la fiert cu apa sau zeama de carne putina, doar 1-2 canite pentru ca lasa apa pein fierbere si va fi prea apos daca exageram cu lichidul adaugat la fierbere si se acopera 10 minute.Se prajeste usturoiul in ulei de masline .
4. Cand este gata se adauga rosia tocata cuburi mici si usturoiul tocat si prajit deasupra cu tot cu uleiul in care s-a prajit.
5. Se serveste orezul salbatic cu mancarica de spanac si zeama de lamaie.
Orezul salbatic ramane aspectuos bob cu bob.
Spanacul cu rosii si usturoi prajit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu