Ingrediente: 300 gr de curmale curatate de samburi, jumatate de pachet de unt , 200 gr de migdale sau nuci sau fistic sau pecan, dupa placerea fiecaruia, 2-3 biscuiti cu unt sau vanilie, o esenta de vanilie sau jumatate de baton de vanilie, 2-3 linguri de dulceata de curmale, daca aveti, daca nu, ceea ce va place, este bun pentru gust dulceata de nuca.
Mod de preparare:
1. Se pun in blender migdalele, nucile sau fisticul , cate un cub de unt si cate un pumn de curmale se mixeaza, se mai adauga din unt si curmale si se omogenizeaza.
2. Se faramiteaza biscuitii intr-o punga inchisa care se bate cu ceva de lemn, o lingura de exemplu, pina se fac bucati mici.
3. Se pun intr-un bol si se amesteca,se framanta cu mana ca sa se lege biscuitii, untul si celelalte ingrediente.
4. Se pune compozitia pe o folie de plastic si se da forma de salam, se uniformizeaza, se strange bine la capete si se inveleste in folie. Se da la frigider 30 minute , se taie felii si se serveste .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu