marți, 20 septembrie 2016

Inghetata din fistic



Ingrediente: 200 gr de pasta de fistic (reteta este tot aici, se face din 220-230 gr de fistic crud sau fistic sarat), 5 galbenusuri, 150 gr de zahar pudra, 500 ml de smantana pentru frisca de 35% grasime, 1/2 baton vanilie

 
Asa arata pasta de fistic la final, dupa amestecare la mixer


Cum se curata fisticul de coaja:  in apa fierbinte, cojile ies foarte usor.

Mod de preparare:
Pasta din fistic se face din fisticul oparit cu 300 ml de apa, se lasa 10 minute si apoi se scot pe un servetel. Se iau intre degete si se scoate coaja care inveleste fiasticul, ramanand doar miezul curat si cu o culoare superba speciala. Pasta se face din migdalele cojite, 50 de zahar pudra si 100 gr de ulei de cocos care puse la mixer toate se transforma intr-o pasta moale si fina de culoare verde fistic desigur.

Asa arata inghetata inainte de a fi intarita la congelator


1. Se amesteca pana devin albe galbenusurile de ou cu zaharul pudra, se adauga vanilia si se da deoparte.
2. Se pune la foc jumatate din smantana pentru frisca si cand s-a incalzit si a inceput sa se apropie de temeratura de fierbere se ia de pe foc, se toarna usurel peste amestecul cu oua si zahar, apoi se amesteca energic si pasta de fistic. Nu se toarna totul deodata, ci putin cate putin ca ouale sa nu se coaca.
3. Se pune la foc oala cu crema rezultata si se mai lasa exact pana cand se incinge destul ca sa nu mai suporte degetul temeratura, nu se fierbe,  amestecand mereu.
4. Se da deoparte sa se raceasca. Separat se bate restul de frisca si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa la racit in cutii pentru frigider. Cand s-au racit se presara fistic tocat deasupra si se pun la congelator. Se scoate dupa 12-14 ore si se serveste, este delicioasa.

 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line