Ingrediente: 200 gr de ciocolata neagra, cu 57 % cacao minim, 2 linguri de zahar pudra, 2-3 linguri de lapte, 100 gr de nuci sau alune, zdrobite grosier, la alegere, 50 gr de stafide, 50 gr de cacao de buna calitate, cateva fructe pentru decor, 50 gr de unt gras, 2-3 biscuiti pisati la maxim, pudra.
Mod de preparare:
1. Se adauga biscuiti pisati intr-un castron, ciocolata se topeste pe abur intr-un vas peste apa clocotita.
2. Se adauga la biscuiti zaharul pudra, alunele zdrobite si/sau nucile, stafidele, untul topit si o lingura sau doua din cacaua cernuta, se amesteca bine si se adauga la sfarsit ciocolata topita. Se amesteca bine totul, ca biscuitii sa absoarba lichidul. Daca este prea usact se adauga lapte, 2-3 linguri sau mai mult ca compozitia sa fie omogena si destul de legata.
3. Se ia o tava care se captuseste cu folie alimentara si se toarna totul in ea, netezindu-se ca suprafata exterioara sa fie neteda, se scutura tava, se da la rece 30 minute.
4. Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra si cacao, daca o vreti mai dulce se pudreaza doar cu zahar pudra. Se orneaza cu fructe, la alegere, se serveste langa o cafea buna, este un deliciu ciocolatos, rapid. Calitatea prajiturii depinde de calitatea ciocolatei folosite pentru ea, cantitatea de cacao fiind importanta, cu cat este mai multa, prajitura va fi mai buna, mai delicioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu