duminică, 26 octombrie 2014

Sarmale mici arabesti, de post, in foi de vita



Ingrediente: 300 gr de foi de vita oparite sau decongelate, 3-4 ardei pentru umplut, 500 gr orez cu bob rotund, o ceapa tocata, sare, piper, cateva frunze de menta tocate, patrunjel, marar si o lingura de pasta de rosii pentru umplutura, 200 ml ulei de masline, zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
1. Se amesteca intr-un castron uleiul de masline, orezul spalat, sarea, piperul, patrunjelul tocat, menta si mararul, care se pune dupa cum va place, mai mult sau mai putin, cele arabesti fiind cu gust predominant de menta.
2.Se amesteca bine totul si se umplu foile de vita de vie cu putin din umplutura, se strang bine si se pun inghesuite in oala, unele linga altele ca la fierbere sa ramana intregi.
Se completeaza cu ardeii care se umplu si ei si se pun printre sarmale, completand locurile goale.
Ca sa fie bine fixate se pune peste sarmalele din oala, o farfurie mai mica rasturnata, care sa le tina in timpul fierberii, cand sunt gata vor fi aspectuoase si intregi.






4. Se adauga zeama fierbinte peste ele cat sa le depaseasca cu 2-3 degete, se adauga sare si piper, zeama de la o lamaie se lasa la foc mic 30-40 minute, daca zeama este scazuta se mai adauga cate o cana, doua dar trebuie sa fie fierbinte, se lasa sa se patrunda si se inchide focul chiar daca mai au zeama, se lasa sa se raceasca. In acest timp ce a mai ramas din zeama se va absoarbi si se vor usca asa cum trebuie si vor fi patrunse si fierte. 
5. Se pot servi cu smanatana sau iaurt, dupa gust.Se mai adauga zeama de lamaie daca este necesar, pentru cine vrea mai acru.

Magazine on line