duminică, 26 octombrie 2014

Galuste cu prune la tigaie



Ingrediente: un pachet de aluat gata, cu unt, decongelat la temperatura camerei, 12 prune mari, moi si dulci, foarte coapte pentru a fi dulci, taiate in doua, 12 miezi de nuca taiati in doua, unt pentru uns tigaia, ceva zahar pudra amestecat cu scortisoara, pentru cine prefera mai dulce
Mod de preparare: 
1. Se subtiaza aluatul pe o masa cu putina faina, va deveni foaia subtire si se taie in fasii de marimea prunei, cu 1cm mai mare pentru a putea fi inchise.
2. Se pune pruna desfacuta si care in locul simburelui are un miez de nuca cum se poate vedea in poza atasata, se inchide prune, apoi fasia de aluat.




3. Se inchide galusca la capete si se inchide usor pentru a pastra pruna in interior. Se pun in tigaia unsa cu unt la foc mic, acoperite 2-3 minute pe fiecare parte. Se intorc si se rumenesc uniform, daca se poate si se scot deoparte.



4. Se pot pudra cu zahar pudra amestecat cu scortisoara, pentru cine doreste mai aromat si mai dulce. 











Magazine on line