duminică, 21 septembrie 2014

Prajitura Pavlova cu fructe


 

 Ingrediente: 4 albusuri de ou, 220 gr sau o cana de zahar pudra fin cernut, 3 linguri de amidon cernut, 1 lingura de otet alb, 200-250 gr de frisca batuta proaspata, o jumatate de pastaie de vanilie, un plic de zahar vanilat sau vanilie lichida si fructe taiate mic la alegere, indicat ar fi capsuni si fructe de padure pentru a taia din dulceata blatului de bezea, dar si alte fructe merg cum ar fi prune sau caise, fructul pasiunii, smochine sau visine sau altceva, dupa plac, coaja rasa de lamaie pentru decor si pentru bezeaua de albus
Mod de preparare:
1.Se incalzeste cuptorul la  150 grade C, se lasa inchis si se pregateste bezeaua.
2. Se bat albusurile intr-un vas uscat, cu un mixer electric pina ramane urma paletelor mixerului atunci cand se ridica din albus.
3.Se adauga zaharul gradat, cate o lingura pina devine albusul ferm, apoi se adauga amidonu incet incet pina ce albusul devine lucios, urmat de lingura de otet alb si apoi se adauga si coaja de lamaie sau pastaia de vanilie, zaharul vanilat sau lingurita de  vanilie lichida. Se continua baterea albusului care va deveni omogen, lucios si ferm.
4. Se pune in tava cu hartie de copt bezeaua si se formeaza o capita, o movila si se niveleaza ca deasupra sa sa se formeze o platforma unde poata fi pusa frisca si fructele. 
5.Se micsoreaza temeratura cuptorului la 120 grade C si se lasa exact o ora la foc fara sa se deschida cuptorul, ca bezeaua sa faca o coaja crocanta si in interior sa fie moale.
6.Intre timp se toaca fructele si se bate frisca care se dau la rece.
7. Se inchide cuptorul, nu se scoate blatul de bezea din cuptor, se lasa sa se raceasca in interiorul cuptorului si se scoate cand este complet racit, dupa cateva ore.
8. Se pune deasupra blatului frisca si deasupra ei se adauga fructele tocate si se face un decor dupa dorinta, se rade putina coaja de lamaie, daca va place.

  
Blatul de bezea scos din cuptor


 Prajitura Pavlova ansamblata 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line