Ingrediente: rosii sanatoase cate 6-8 in borcane de 800 ml, apa, sare grunjoasa, rozmarin uscat, 2-3 catei de usturoi pentru fiecare borcan
Mod de preparare:
1. Se spala rosiile bine si se pun in borcane, eu am ales rosii mai mici si mai tari, depinde de soi, se adauga cateii de usturoi curatati si taiati pe jumatate, cateva crengute de rozmarin si o lingurita de sare in fiecare borcan, se adauga apa de la robinet pina la buza borcanului si se inchid cu capacul ermetic.
2. Se pun in cuptor la bain marie, intr-o oala cu apa, invelite in prosoape de bumbac, ca se se sterilizeze, cam 30 minute, timp cronometrat din momentul cand apa din oala in care sunt puse borcanele incepe sa fiarba. Se stinge apoi cuptorul si se lasa borcanele sa se raceasca in interior, treptat, pina a doua zi cand se vor pune la un loc racoros si ferit de lumina pentru a fi consumate iarna.
Borcanele inainte de a fi puse in cuptor
Borcanele dupa ce au fost scoase din cuptor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu