vineri, 8 august 2014

Tarta cu crema de vanilie si fructe asortate


Ingrediente: un pachet de aluat de placinta decongelat, crema de vanilie din 1 l lapte, 3 oua, jumatate baton de vanilie, 200 gr de zahar si 2 linguri de amidon, 3 mere feliate rondele si apoi taiate pe jumatate, 200 gr de capsuni taiati pe jumatate, 100 gr de mure congelate, 100 gr de cirese congelate, 100 gr de jeleu de cirese sau alte fructe rosii, zahar pudra daca se doreste
Mod de preparare: 
1. Se asteapta sa se decongeleze aluatul si apoi se intinde in tava acoperita cu folie de copt
2. Se inteapa din loc in loc si se coace la foc potrivit in cuptor ca aluatul sa se infoaie si sa se umfle, trebuie sa fie pe jumatate facut, nu rumenit.
3. Se face crema de vanilie din lapte amestecat cu cele 3 oua si vanilia, la care se adauga amidonul sau zaharul si se tine pe foc mic, invartindu-se usor ca se nu se prinda, pina se ingroasa si se incheaga nu prea tare, ca o budinca.
4. Se scoate aluatul din cuptor, se intinde pe deasupra crema de vanilie, se distribuie fructele in modul care doreste fiecare si se baga din nou la cuptor.
5. Se lasa 10 minute ca totul sa se patrunda si fructele sa se inmoaie usor, se intoarce ca sa se coaca uniform pe fundul tavii si se scoate la racit. Cat inca este calda se acopera cu un jeleu care se distribuie cu lingura uniform peste toate fructele din tava. Se lasa la racit si se taie in patrate cand se doreste sa fie servita. Se poate pudra cu zahar pudra.









Magazine on line