joi, 7 august 2014

Gem de corcoduse


Ingrediente: 1 kg de corcoduse amestecate, 1 kg de zahar, cativa samburi de caise si un pachet de pectina.
Mod de preparare:
1. Se spala bine fructele si se lasa 30 minute in apa sa se curete de praf sau insecte.
2. Se pun ca atare la fiert cu zaharul turnat peste ele si o mica canita de apa (100ml) la foc mic.
Se lasa 1-2 ore la foc mic si se invarte mereu sa nu se lipeasca pe fundul oalei. Se pune in sita la scurs pentru a elimina samburii si pielitele de la fruct. Se strecoara si se pune din nou la foc inca 10 minute. Spre final se adauga pectina pentru ca fructele de corcodus sunt acre, gemul nu se prea leaga, dar cu pectina se realizeaza un gem mai compact, acrisor. 
3.Se pune gemul fierbinte in borcane, se inchid ermetic cu capacele si se pun pe capace, cu fundul in sus pentru a se steriliza. Se lasa asa pina se racesc si se depoziteaza pentru iarna.




In sita se amesteca cu lingura si se va alege doar pulpa fructelor acrisoare...

Magazine on line