joi, 7 august 2014

Prajitura uda cu ciocolata


Ingrediente: 250 gr de ciocolata de buna calitate, cu cel putin 70% cacao, 250 gr de unt gras, 6 oua, 250 gr de zahar, 40 gr de faina, un praf de sare, unt si faina pentru uns tava.
Mod de preparare:
1. Se pune ciocolata la foc intr-un vas cu apa fierbinte si se adauga untul peste ea, se topesc usor si bine si se amesteca. Se da la racit 5 minute. 
2. Se amesteca galbenusurile de la cele 6 oua cu zaharul pina cresc in volum cam 1-2 minute.
3. Se adauga galbenusurile cu zaharul peste amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza bine.
4. Se adauga faina cite o lingura odata si se incorporeaza in compozitie. La sfarsit se adauga albusurile batute cu un praf de sare, incorporate cate o lingura.
5. Se da la foc, in cuptorul preincalzit la 200 grade doar 20 minute exact. Aceasta va creste si va fi crocanta la exterior si umeda in interior, o bunatate...


 Cum arata cand este gata, crocanta la exterior...



Magazine on line