marți, 5 august 2014

Prajitura cu caise rapida/Prajitura cu prune economica


Ingrediente: 500 gr de fructe, caise, prune, piersici, struguri, pot fi orice fructe zemoase din categoria celor de vara, fara samburi si daca se poate taiate in doua sau felii mai groase, zahar pentru presarat tava si unt pentru uns tava, 4 oua, jumatate baton de vanilie, 13 linguri de zahar, 13 linguri de lapte, 13 linguri de unt topit sau ulei, o lingura de mac, un praf de copt si faina cat cuprinde ca sa se formeze un aluat un pic mai consistent decat aluatul de clatite . 
Mod de preparare:
1. Se unge o tava cu unt bine, se presara cu 1-2 libguri de zahar, se tapeteaza cu fructele curatate, astfel ca sa fie acoperit totul uniform. Eu am mai pus la prune si ceva caramel printre fructe deoarece erau un pic acre, se da deoparte.
2. Se bat ouale cu zaharul si batonul de vanilie bine de tot, pina se amesteca uniform. Se adauga uleiul, macul, laptele si faina cate un pic ca sa se incorporeze toate bine, se adauga praful de copt si se adauga compozitia peste fructele din tava. Se da la cuptorul preincalzit la 190 grade si se lasa 15-20 minute pina se umfla si creste si de abea apoi se deschide cuptorul si se intoarce pentru a se coace unoform. Nu se coace prea tare pentru ca astfel va ramane moale mai mult timp.
3. Se scoate tava din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra cand este rece. Se taie in cuburi. 








 Tava cu caise gata, taiata si pudrata cu zahar


Tava cu prune gata de servit...













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line