marți, 5 august 2014

Chek cu visine


Ingrediente: 500 gr de visine fara samburi, 4 oua, 13 linguri de zahar, 13 linguri de lapte, o pastaie de vanilie, un praf de copt, un praf de sare, 13 linguri de ulei si faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat un pic mai gros decat cel de clatite.
Mod de preparare:
1. Se unge o tava cu unt si se pudreaza cu faina. Se pun pe fundul tavii de kek visinele distribuite uniform pe toata suprafata.
2. Se bat ouale bine cu zaharul, se rada pastaia de vanilie cu cutitul si se adauga la amestec.  Se adauga uleiul si laptele, se amesteca bine. Se adauga faina cu lingura cate putin si se amesteca bine mereu, se adauga un praf de copt la final.
3. Se introduc tavile de kek in cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa 20 minute fara sa se deschida cuptorul. Se intoarce tava in cuptor sa se coaca si pe partea cealalta si se mai lasa 10 minute, daca e necesar, dar nu trebuie sa se intareasca prea tare, pentru a ramane moale. 
4. Se scoate si se poate presara cu zahar pudra sau nu, dupa cum dorim de dulce. Se taie felii si se serveste cu ceai la micul dejun.



Magazine on line