miercuri, 21 mai 2014

Tort sarat aperitiv



Ingrediente: o paine feliata cu sectiune patrata, 3-4 rosii mici, o salata verde, o legatura de marar, 400gr branza crema de vaci, 100 gr de unt, 100 gr de smantana, sare, piper, 2 oua, 100 gr de carne tocata, 50 gr de cascaval ras, 2-3 felii de ardei



Mod de preparare: 
1. Se face creme de branza din branza creme sau branza de vaci, unt, smantana, sare, piper, mararul tocat fin  si se omogenizeaza cat se poate de mult. 
2. Se ung 2 felii pe o fata si se pun cu fata unsa pe o tava. Se ung din nou pe cealata fata feliile cu un strat gros de crema de branza. 
3. Se face omleta din carne a toccata si prajita la tigaie la care se adauga ouale batute cu sare si piper. Se raceste bine inainte de a o folosi.
4.  Se pune inca un strat de paine peste cele unse si se apasa bine ca sa se lipeasca si sa se uniformizeze, deasupra se pune omleta racita si se apasa si ea bine pentru a forma un strat uniform si gros. Se continua asa cu feliile de paine cat vrem sa fie de gros tortul, dar se poate sa fir doar din 3 randuri de felii, mai inalt s-ar putea sa nu fie stabil. îdeasupra se pun cateva felii de rosii foarte subtiri peste care se pune crema de branza. 
5. Se ung de jur imprejur feliile cu crema, la care mai adaugam ceva smantana sa fie mai umeda pentru ca feliile trebuie sa se inmoaie usor, se apasa bine ca sa se formeze o forma frumoasa si se acopera cu rosii, cascaval ras, ardei dupa imaginatia fiecareai. Se orneaza cu salata verde in jurul tortului.



Cam asa arata cand se ung 


Finalul tortului sarat, aici urmeaza sa il ungem pe laterala tot



Sectiune in tortul sarat






Magazine on line