joi, 22 mai 2014

Spaghete cuiburi cu sos de rucola





Ingrediente: 1/2 pachet de spaghete Baneasa, 6-8 rosii prunisoare sau cherry, o legatura de rucola sau 50 gr, 50 gr de seminte de pin, 50 ml ulei de masline, sare, piper, parmezan ras, 4 inele de calamari, o ceapa si 2-3 catei de usturoi 
Mod de preparare: 
1. Se fierb spaghetele in apa cu sare si o lingura de ulei 3-4 minute ca sa fie al dente.
2. Se face sosul pesto la blender unde amestecam rucola cu semintele de pin, 2-3 catei de usturoi, o felie de ceapa si uleiul, un strop de sare si se omogenizeaza bine,se scoate deoparte, se rade parmezan cat 2 lingurite si se amesteca cu sosul pesto, se pune deoparte. 
3. Se amesteca spaghetele scurse cu sosul pesto din abundenta si apoi se rasucesc cu un cleste de bucatarie ca sa se faca forma de cuib rotund,se fac doua asemenea cuiburi si se pun intr-o farfurie adanca. Deasupra se pun rosiile prunisoare sau cherry ca intr-un cuib. 
4. Se prajesc inelele de calamari si se scurg, apoi se pun alaturi de cuiburi. se pot asezona cu zeama de lamaie. Se servesc. 





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line