joi, 22 mai 2014

Biscuiti de ceai cu fulgi de secara


Ingrediente: 1250 gr de fulgi de secară  sau de ovaz ce va place, 2 oua, o lingurită de bicarbonat, 100 gr de zahar tos, 100 gr de zahar pudra, 100 gr de faina, 100 gr de unt sau ulei de masline, arome, scortisoara, vanilie, migdale,  o canita de lapte, pentru a forma un aluat neomogen care este destul de gros. Acum cantitatea depinde ce fulgii folositi, se pune mai mult sau mai putin ca sa iasa un aluat care cand il punem in tava cu lingurita sa stea gramada.
Mod de preparare;
1. Se amesteca toate ingredientel intr-un castron adanc fara bicarbonat si se adauga la sfarsit acesta amestecand inca 2-3 minute. Se pun intr-o tava unsa sau cu o folie de copt gramajoare de aluat la distanta una de alta pentru ca mai cresc, dar nu mult.
2. In cuptorul incins se pun tavile si se tin 15 minute la 190 grade. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Se servesc la ceai




Magazine on line