joi, 22 mai 2014

Supa turceasca de linte


Ingrediente: 2 rosii tocate mic, 2 morcovi rasi, 200 gr de linte, o ceapa mica, 2 linguri boia dulce sau iute , dupa plac, o lingura de chimion pisat, sare, piper,  ulei de masline,  zeama de pui sau apa
Mod de preparare: 
1. Se prajeste o ceapa mica in ulei de masline. Se da deoparte.
2. Se pune la fiert in apa sau zeama de pui rosiile tocate, morcovul ras si lintea spalata. Se lasa focul mic si se fierb pina totul este moale si fiert bine. Se adauga uleiul cu ceapa prajita si se mai da un clocot.
3. Se omogenizeaza la blender totul si se da deoparte. 
4. Se prajeste in ulei de masline chimenul macinat si boiaua pina isi schimba culoarea si se toarna peste supa, in farfuriile de servit. Se serveste cu ceapa verde , ardei iute si paine prajita.





Magazine on line