duminică, 11 mai 2014

Tort cu crema de zmeura




Ingrediente: un blat de tort gata sau unul facut in casa dupa reteta de blat de pandispan, 500 g de zmeura proaspata sau congelata, 400 gr de branza crema, 200 gr de zahar pudra, 100 g de miere de albine cu o canita de apa pentru siropul pentru insiroparea blatului, 200 gr de ciocolata si 200 g de smantana pentru crema ganache.
Mod de preparare:
1. Se prepara blatul si se taie in 2 felii subtiri cat un deget sau 1 cm fiecare, se pune un blat pe o tava de tort. 
2. Se face crema cu zmeura astfel: se amesteca zmeura curatata cu branza crema si zaharul pudra la viteza mare cu mixerul si se lasa deoparte dupa ce s-a legat crema si este uniforma.
3. Se insiropeaza cu mierea diluata cu apa primul blat si se distribuie  crema de zmeura uniform peste blat. Se niveleaza cu un cutit sau paleta plata. Se acopera cu celalalt blat si se insiropeaza cu siropul de miere insistandu-se la marginile blatului. 
4.Intre timp se face un ganache din cantitati egale de ciocolata topita pe baie de abur si smantana sau frisca amestecate cu mixerul 2-3 minute pina se intareste si se tine legata crema de paletele mixerului. Se orneaza si se tapeteaza pe lateralele tortului cu crema ganache. Eu nu am pus multa crema de ciocolata deasupra pentru ca zmeura sa iasa in evidenta, dar cui ii place poate acoperi totul cu ciocolata si alte decoruri sau chiar fructe. 
Se taie dupa ce a stat la rece cel putin  o ora. 


In sectiune 









Magazine on line