duminică, 11 mai 2014

Ciulama de ciuperci cu mamaliga


Ingrediente: 1 kg de ciuperci de roua sau orice alt tip de ciuperci ppe care le aveti, un ardei gras tocat in felii mai mari, o ceapa,  7-8 catei de usturoi, sare, piper, patrunjel si marar dupa plac,  ulei de prajit,  500 ml de smantana grasa, 4-5 linguri de faina, mamaliga din faina de porumb.

Mod de preparare: 
1. Se curata ceapa si usturoiul si se pun la prajit intr-o oala si dupa ce se auresc se adauga ciupercile bine spalate si curatate, intregi, in cazul meu sau tocate pentru alte tipuri de ciuperci. Se amesteca bine si se lasa acoperite 2-3 minute sa se caleasca.
2. Se adauga o canita de apa , sarea si piperul si se lasa 15 minute la foc mic sa se fiarba ciupercile bine. 
3. Se face ciulamaua astfel: se pune la prajit 2-3 linguri de ulei cu faina si se prajeste pina devine aurie, amestecand mereu. Se adauga smantana si se amesteca repede, daca este necesar se adauga o canita de apa ca sa se dezlege eventualele cocoloase. Se adauga ardeiul tocat, patrunjelul si mararul si se da un clocot.
4. Se adauga sosul de smantana peste ciupercile scazute si fierte, se lasa impreuna ca sa dea un clocot 2-3 minute si apoi se stinge ca sa se raceasca un pic.
5. Se face mamaliga de malai si se serveste cu ciulamaua de ciuperci alaturi. 


 Ciupercile de roua, spalate si curatate


Magazine on line