luni, 5 mai 2014

Tarta cu rubarba si branza






Rubarba curatata de fasiile exterioare


Rubarba taiata felii, trebuie curatate si firicelele care ies din rubarba, nu au aspect frumos la folosit, par  niste ate care atarna, eu le trag si se desprind usor


 Ouale cu iaurtul care se adauga si sosul de caramel


Aluatul pus in tava, intepat din loc in loc

Ingrediente:  jumatate de pachet de aluat de placinta, 50 gr de unt, 2-3 linguri de sos de caramel, 4-5 tulpini de rubarba curatate si taiate in felii subtiri, 100 g de zahar tos, 50 gr de zahar pudra, 250 gr de branza de vaci dulce, 2 linguri de smantana, 2 linguri de nuca de cocos, cateva fructe confiate,stafide sau ce aveti prin casa,  3 oua batute bine, esenta de vanilie

Tarta gata de pus in cuptor, cu sosul caramel

Mod de preparare: 
1. Se unge cu unt foaia de copt pusa in tava de tarta, se pune foaia de aluat si se inteapa din loc in loc.
2. Se face umplutura: intai se curata tulpinile de rubarba de cojile exterioare si se toaca felii marunte, se mai curata atisoarele care ies si se pun deoparte.
3. Se amesteca intr-un vas adanc rubarba cu nuca de cocos, branza, ouale batute bine, zaharul smantana, fructele confiate, eu am avut fructe goji si stafide, esenta. 
4. Se  pune peste aluatul din tava si se niveleaza.
5 Se indoaie marginile aluatului peste tarta si se se prelinge sosul de caramel peste suprafata tartei si cu o lingurita incercam sa o intindem usor.
6. Se pune la cuptor si se rumeneste 20 minute, la 180 grade.
7. Se scoate si se presara cu zahar pudra dupa ce se raceste. Tot atunci se poate taia si servi.




Tarta in tava fara caramel 




Magazine on line