Ingrediente: 100 gr de mazare fiarta, 100 gr de morcov cuburi, 100 gr de porumb boabe fiert, 2 radacini de patrunjel fierte si taiate cuburi, 1 cartof mic fiert si tocat cuburi, 4 oua proaspete, sare si piper, 2-3 linguri de mustar cu boabe, 1/2 jumatate de ardei rosu tocat mic, ceva verdeata de decor, zeama de lamaie, coaja rasa de la o lamaie mica, 2-3 castraveti murati tocati mic si storsi de zeama daca au, 400 ml de ulei de masline sau alt ulei bun.
Mod de preparare:
1. Se amesteca intr-un castron adanc: mazarea, morcovul, patrunjelul, cartoful si porumbul , castravetii murati, se adauga sarea si piperul, zeama de lamaie si coaja rasa pe dintii mici ai razatorii, se pune deoparte.
2. Se face maioneza de casa astfel: se pun la mixer galbenusurile cu uleiul de masline putin cate putin si se mixeaza bine la viteza mare adaugand cate putin din ulei. Se amesteca pina cand toata cantitatea de ulei este incorporata si la sfarsit se adauga mustarul si ceva sare, dupa gust, un stop de piper si cateva lingurite de lamaie. Se da la rece 20 minute. Intre timp se prajeste albusul de la oua in tigaie cu putin ulei si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit albusul se toaca mic si se adauga la salata.
3. Se amesteca legumele cu maioneza si se orneaza cu ardeiul rosu si verdeata tocata mic deasupra.
4. Se serveste ca aperitiv la orice masa, fiind o salata satioasa.
Maioneza amestecata cu toate ingredientele, gata de adaugat la salata.
Albusul prajit si gata de adaugat la salata
Legumele amestecate in vas
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu