luni, 5 mai 2014

Keșkul sau budinca cu lapte orientala


Ingrediente: 10 piscoturi sau 10 biscuiti simpli, 500 gr de lapte, 150 gr de zahar, o jumatate  de cana de faina sau de amidon, 3-4 linguri de apa de flori, 3-4 banane mai coapte, 50 gr de fistic tocat.





Mod de preparare:
1. Se face budinca de lapte: se pune la fiert laptele cu amidonul sau faina si zaharul si se amesteca bine de tot ca sa se dizolve, apoi se lasa la foc mic pina se ingroasa bine. Se adauga apa de flori , apoi se lasa la racit, se da deoparte si intre timp zdrobim fisticul si piscoturile sau biscuitii si pregatim vasul de budinca
2. Se imparte budinca in doua: se ia prima jumatate si se pune in vasul ales. Se niveleaza si se 
presara peste jumatate din biscuitii sfaramati , apoi se pune un strat de felii de banane. 
3. Se adauga restul de budinca racita peste banane, se niveleaza frumos si se adauga din nou un strat de biscuiti si unul de banane. Se niveleaza usor ca sa nu ramana spatii goale si se presara fistic deasupra.
4. Se da la rece si se lasa 3-4 ore acolo ca sa se intareasca totul .
5. Se taie si se serveste.





Aici cand am pus straturile de biscuiti peste budinca si bananele feliate....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line