marți, 1 aprilie 2014

Ștevie cu legume


Ingrediente: 2-3 legaturi de stevie (http://ro.wikipedia.org/wiki/Ștevie)eu le pun cu tot cu nervuri pentru ca primavara sunt fragede si se topesc la fierbere, o canita de suc de rosii sau sos de tomate diluat cu apa, sare si piper, 2-3 rosii uscate, 2-3 sferturi de dovlecel , o ceapa mica si ulei de masline


Mod de preparare:
1. Se toaca o ceapa si se pune intr-o tigaie la prajit . Se rumeneste dovlecelul cu capacul acoperit 2-3 minute, se adauga rosiile uscate. Dupa ce se rumenesc toate se adauga stevia rupta cu mana sau tocata mare cu cutitul, se amesteca 2-3 minute, se adauga apoi sarea si piperul.
2. Se acopera la foc mic dupa ce se adauga o canita de apa si se lasa 4-5 minute. Se adauga sosul de rosii sau pasta de tomate si se mai lasa inca 3 minute ca sa se imbine aromele si sa se uniformizeze gustul . Se verifica daca legumele sunt patrunse. Trebuie sa fie si putin sos la legume, ca atunci cand se serveste sa  nu fie o mancarica uscata.
3. Se serveste calda cu paine proaspata , fiind o mancare de post , in primavara se poate gati pentru a dezintoxifica organismul dupa iarna.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line