miercuri, 2 aprilie 2014

Mini budinci de vinete cu paste cus cus



Ingrediente pentru 3 portii de minibudinca : 1/2 pachet de paste couscous Baneasa fierte, 2 cepe mici curatate si tocate, 2 linguri de faina, sare, piper si nucsoara rasa, dupa gust,  3 linguri de smantana grasa, 1 ou, 4 feluri de branza: 100 gr de cascaval afumat, 50 gr de parmezan ras, 100 gr de branza brie, 50 gr de branza telemea sfaramata,  3 rondele de ardei gras rosu, 3 linguri de seminte de rodie dulce pentru decor, 50 gr de unt, ulei pentru prajit vinetele. 



Mod de preparare:
1. Se fierb pe jumatate pastele, adica nu de tot, se vor face in cuptor in totalitate in faza a doua a prepararii .Se pune apa la fiert si cand fierbe se pun pastele, se tin 4 minute. Se scurg si se dau deoparte, acoperite.
2. Se taie vinetele in suvite subtiri de 5 mm grosime, pe lungimea legumei( suvite de vinete lungi si subtiri)   care se presara cu sare si se lasa la scurs 30 minute. Sarea va impiedica sa absoarba vinetele uleiul la prajit. Se incinge o tigaie cu ulei  si se prajesc vinetele pe ambele parti. Se dau deoparte vinetele, nu le scurgem de ulei pentru ca asa vor fi folosite la captusit un vas care altfel ar fi trebuit uns cu ulei. 
3.Se pune untul la topit in tigaie si se adauga la calit  ceapa taiata mic , se calesc impreuna 4-5 minute, se adauga  apoi faina si se amesteca 2 minute sa se aromatizeze si ea , apoi se adauga smantana diluata cu o cana de 200 ml de  apa si se amesteca bine.  In momentul cand fierbe totul se adauga si branzeturile  tocate sau rase, se adauga sare si piper si se amesteca la foc mic ca sa se topeasca toate impreuna. Se adauga couscousul peste amestec si se amestecadin nou  ca sa se omogenizeze usor si sa se patrunda. Se da compozitia deoparte, dar se pastreaza calda pentru ca numai asa se vor putea utiliza mai departe, nu trebuie sa se intareasca.  Dupa ce s-a inchis focul se adauga oul batut bine si se amesteca energic. 
4. Se captusesc vasele de lut cu suvitele de vinete , de jur imprejur  si se lasa capetele suvitelor de vinete mai lungi in exterior, acestea vor inveli pastele la final ca un capac. Se pun 2 - 3 linguri de paste fierbinti in fiecare  vas captusit, se rade nucsoara peste paste din abundenta si se acopera cu restul de suvite de vinete, astfel in fiecare vas pastele vor fi acoperite complet. Se pune pe fiecare vas o rondea de ardei gras. 


Asa arata vasele captusite si umplute cu pastele si sosul de branza 


Aici a fost adaugata nucsoara peste 

5. Se dau la cuptor 15-20 minute la 180 grade si apoi se lasa la racit in cuptor 1 ora. Se desfac mini budincile din vasele de lut dand cu un cutit pe marginea vasului sa se desprinda vanata de perete si se pun pe farfurie. Se decoreaza cu seminte de rodie, cate o lingura pe fiecare farfurie. Se serveste rece .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line