miercuri, 2 aprilie 2014

Orez cu fidea si fasole pastai


Ingrediente: 200gr de orez, 75 gr de fidea subtire, 100 gr unt, sare si piper, ulei pentru prajit, pastai verzi, o ceapa mica, un varf de lingurita de menta sau thyme uscat.

Mod de preparare: 
1. Se pune intr-o oala de orez untul si se incalzeste bine, se adauga fideaua si se prajeste pina se schimba cularea in maroniu, in tot acest timp amestecand bine, sa nu se arda.
2. Se adauga orezul spalat si apa pina depaseste cu 2 degete orezul si fideaua, sarea si piperul se pune dupa gustul fiecaruia. Se acopera oala si se da focul mare , 2-3 minute pina fierbe lichidul si imediat se micsoreaza focul sub orez , lasandu-l astfel inca 10 minute. Dupa ce se stinge focul se lasa la odihna inca 10-15 minute perioada care face ca boabele de orez sa mai absoarba ultimele picaturi de lichid si sa se inmoaie atat cat este necesar.
3. Se pune intr-o tigaie o ceapa mica tocata si se rumeneste usor , se adauga pastaile si se rumenesc usor. Se adauga apa , o canita, si se acopera  sa fiarba 10-15 minute, ca pastaile sa se patrunda. Se adauga menta uscata deasupra. Se dau deoparte.
4. Se monteaza in farfurie orezul cu fidea si de jur imprejur pastaile . Se pot aezona cu zeama de lamaie , daca se doreste , se poate servi cu carne, orice fel de friptura sau ca atare . 




Magazine on line