miercuri, 2 aprilie 2014

Briose cu ciuperci , paste si urzici



Ingrediente: 1/2 pachet de paste cornetti rigati paste din gama ,,La grande famiglia", un ou, 50 gr de unt, 250 ml de lapte, 12 ciupercute  fierte deja pentru cele 12 briose cate sunt in forma, un castron de urzici fierte si scurse bine, 2-3 linguri de faina, 12 rondele de ardei rosu cate una pentru fiecare briosa, boia de ardei rosu dulce/iute , sare, piper si 1/2 lingurita de cuisoare pisate, cateva felii de mozarella si 100 gr de branza brie, 1 lingura de ulei.


Mod de preparare:
1. Se fierb pastele in apa cu sare si un strop de ulei doar jumatate din timpul necesar. Se dau deoparte la scurs.
2. Se pune la foc untul intr-o tigaie, se rumemeste faina usor si se toarna laptele avand grija sa desfacem cocoloasele. Se adauga branza brie rupta cat mai mic, sarea si piperul  si se amesteca bine ca sa se topeasca totul. Daca este necesar se adauga ceva apa ca sa se mai dilueze sosul , el la foc se va intari si trebuie sa fie nu prea gros. Se da deoparte  de pe foc si se adauga oul , se amesteca energic, boiaua de ardei  si se adauga acum si pastele scurse.  Prin amestecare se vor imprieteni aromele si apoi se dau deoparte. 
3. Se unge forma de briose cu ulei si se presara cu faina, se aseaza pe fundul fiecarei briose  urzicile stoarse si tocate , un pic de mozarella rasa, se indeasa deasupra pastele  ,  se apasa cu o lingura sa se acopere golurile, se pune cate o cipercuta fiarta deasupra, o rondea de ardei si o felie de mozarella mica si se presara praful de cuisoare peste fiecare briosa. 
4. Se pun la cuptor la foc intens cam 10-15 minute , ca sa se rumeneasca. Se lasa la racit. Se scot din forma si se servesc . 

  
Asa arata asezarea umpluturii in formele de briosa 






Dupa ce sunt gata de servit arata cam asa 




Magazine on line