joi, 3 aprilie 2014

Placinta cu branza si spanac rapida la tigaie


Ingrediente: o jumatate de pachet de aluat de placinte gata facut, 300 gr de spanac gata fiert si tocat , 200 gr de branza putin sarata, 100 gr de unt

Mod de preparare:
1. Se scoate aluatul la decongelat pe masa din bucatarie. Se presara faina si se subtiaza foaia de placinta nu prea mult , incercand sa ii pastrati forma patrata.
2. Se pune branza in siruri, cum se vede in fotografie la distanta de 7-8 cm , distanta dintre siruri depinde de cat de groase vreti sa le faceti si veti decide dupa primul sul cat de des veti pune branza . Langa branza se adauga spanacul surs de apa si distribuit cat de cat uniform in lungul sulului. 


3. Se  taie cu cutitul fasia care are pe mijloc branza si spanacul si se aduc marginile aluatului impreuna , se lipesc si se incolacesc ca un melc . Se pune primul sul in tigaia unsa bine cu unt si se continua cu urmatoarele suluri puse una dupa alta, lipindu-le si formand un melc spre exteriorul tigaii. Se pune unt si deasupra placintei , rupt in bucatele mici asa cum am pus si pe dedesubt.


5. Se prajeste la foc mic, daca se poate se pune sub tigaie o tabla ca sa fie distribuita uniform caldura si se lasa asa 10-15 minute sa se coaca dedesubt.
6. Se verifica daca este coapta, ridicand coltul placintei usor si daca nu este rumena se mai lasa inca 5 minute la foc. 
7. Se intoarce punanad o farfurie peste placinta si rasturnand-o pe partea opusa , apoi se pune din nou in tigaie la copt , la foc mic. Se rumeneste si pe partea cealalata, apoi se lasa la racit , doar usor racita va putea fi taiata pentru a fi servita.
8. Se taie in forma de felie , raze si se serveste cu muraturi, ceai , dupa plac.


In tigaie dupa ce a fost intoarsa , la foc mic 


Taiata pentru a fi servita 


 Asa arata la final!


Magazine on line