joi, 3 aprilie 2014

Sirop de viorele facut in casa





Ingrediente: 40 gr de flori de viorele/toporasi, 400 gr de zahar si 400 ml de apa, zeama de la o jumatate de lamaie.
Mod de preparare:
1. Se cantaresc florile culese proaspat , se aleg eventualele frunzulite, coji, ierburi, insecte si se socoteste proportional , daca aveti mai putin sau mai mult decat am avut eu , se socoteste zaharul si apa dupa cantitatea de flori .
2. Se face siropul din apa si zahar si se fierbe bine 10 minute, se adauga florile si se amesteca delicat, usor sa nu zdrobim frumusetea de flori. Se tin la foc intre 5-7 minute ca sa isi pasteze forma frumoasa si se adauga zeama de la lamaie , se amesteca si se lasa 1 minut ca sa dea inca un clocot.
3. Se pune in sticle sigilate . Se poate folosi la clatite, la gogosi, sirop pentru dulceata si chiar poate fi mancat asa...este aromat si delicios, iar culoarea minunata. 


La cantar ...


 In farfurie se observa culoarea minunata ...


Imbuteliat siropul se poate pastra mai mult timp 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line