Ingrediente: felii de paine mai groase , de preferat paine de casa, deasa si nu prea aerata, 1-2 oua , depinde de cantitatea de paine folosita , 400 ml de lapte, un strop de sare si unul de zahar , dulceata( pentru varianta dulce) sau branza si rosii ( pentru varianta sarata) , ulei pentru prajit sau unt gras pentru un gust mai delicios
Mod de preparare:
1. Se amesteca ouale cu laptele intr-un castron , se asezoneaza cu sare si zahar si se pune lichidul intr-o farfurie in care se vor inmuia feliile de paine. Painea nu se lasa prea mult pentru a nu se rupe atunci cand se vor pune in tigaie si nici nu trebuie sa fie neinbibate.
2. Se pune uleiul la incins sau untul , se adauga felia umeda si se prajeste la foc mic pana se rumeneste si se face crocanta.
3. Se scot in farfurie si se pot servi calde cu branza si rosii sau sunca, carnaciori , dupa plac ca varianta sarata sau ca varianta dulce cu dulceata sau sirop de ciocolata , pentru cei ce prefera dulcele.
La inmuiat feliile se pun pe ambele parti
Varianta de friganele dulci
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu