Ingrediente: 2 cani de orez cu bobul lung, prefiert, 2 vinete taiate rondele, un ardei gras, 2-3 rosii cuburi, 2 linguri de sos de rosii, 2-3 linguri de patrunjel tocat , zeama de pui sau de vita, ulei de prajit, sare si piper, cate un varf de lingurita de coriandru si ghimbir, o ceapa mica tocata
Mod de preparare:
1. Se prajeste vanata in ulei de prajit , dupa ce in prealabil rondelele de vinete presarate cu sare au stat jumatate de ora deoparte ca sa nu absoarba mult ulei la prajire.
2. Se pun deoparte si se adauga in uleiul ramas de la vinete: ceapa tocata mic, ardeiul feliat, rosiile cuburi si se prajesc putin, se adauga sosul de rosii, sarea si piperul , zeama de carne sau apa cat sa cuprinda legumele si se lasa la foc mic 10-15 minute sa se inmoaie usor si sa se patrunda.
3. Dupa ce a mai scazut din lichid se da deoparte , se trece la facut orezul. Se pune ulei 3-4 linguri ( 2 linguri la cana de orez) in oala in care dorim sa gatim orezul, se adauga orezul spalat , se amesteca cu sare si piper si se adauga apa ca sa il depaseasca cu 2-3 cm peste nivelul sau( al orezului). Se acopera si se lasa 5 minute la foc mare, apoi inca 10 minute la foc mic. Se mai lasa acoperit 10 minute pina cand bobul va absorbi toata zeama si va fi inmuiat si tocmai facut. Acum este gata si boabele vor fi facute si separate unele de altele, aspectuase.
4. Se aseaza in farfurie un bol de orez, in jurul lor se distribuie vinetele si sosul lor. Se presara cu patrunjel tocat. Se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu