Ingrediente: jumatate de pachet de aluat de placinta gata facut , dezghetat si presarat cu faina pe masa de lucru, 1 kg de mere curatate de cotoare si rase , 2 lingurtite de scortisoara pudra, 2 linguri de zahar pudra, 2 linguri de zahar brun, 2 - 3 linguri de visine congelate sau proaspete, 50 gr de unt.
Mod de preparare:
1. Se face umplutura punand la foc merele rase, zaharul brun si o lingurita de unt . Se amesteca bine si se lasa la scazut 10 minute cu capacul pus ca sa se inmoaie, se adauga scortisoara si se lasa inca 1 minut sa se aromeze marul. Se lasa la racit deoparte.
2. Se unge o tigaie mai lata cu unt. Se intinde aluatul pentru a-l mai subtia, se taie in doua bucati si i se da o forma rotunda cat marimea tigaii folosite. Chiar daca partea de dedesubt nu este exacta, se ridica marginile aluatului cand se va pune la copt peste umplutura, asa ca nu e nimic daca iese mai mare, important sa acopere fundul tigaii bine.
3. Se pune umplutura peste stratul de aluat , se niveleaza usor si se acopera cu alt strat de aluat, aducand marginile de aluat peste stratul de deasupra si se mai indreapta pe unde se vede umplutura, se acopera uniform asa cum se vede in poza. Se adauga restul de unt pe deasupra placintei. Se da la foc mic si se acopera cu un capac 10 minute. Se controleaza daca s-a rumenit pe dedesubt ridicand usor o margine.
4. Se pune o farfurie peste placinta si se rastoarna placinta in farfurie. Se vede daca e rumenita , daca nu, se mai pune la foc mic sa se coaca bine. Daca este coapta se pune pe partea opusa la copt inca 10 minute si se controleaza la fel cu farfuria pe care se poate rasturna placinta. La fel se scoate din tigaie dupa ce s-a rumenit.
Aici este placinta coapta frumos , in tigaie
5. Se lasa sa se raceasca bine, daca se taie cat este calda umplutura iese dintre foi , dar fiind racita, se poate taia frumos cu un cutit ascutit , dupa ce a fost presarata cu zahar pudra. Se serveste la ceai sau cafea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu