marți, 8 aprilie 2014

Paine umpluta si coapta la tigaie


Ingrediente: 700 gr de faina integrala, 200 gr de tarate, 100 gr de faina alba, dar se poate face din toata cantitatea de faina alba, adica 1 kg cui ii plac albe, eu am sa postez cum arata cele albe pentru ca se rumenesc altfel, un cub de drojdie , sare, piper, 2 linguri de ulei, umplutura din branza si patrunjel sau poate fi cartofi fierti si trasi in tigaie cu ceapa si ulei, orice alte legume doriti, secretul trebuie sa fie uscate bine ca sa nu ude aluatul, alte verdeturi, urzici sau leurda cu cartofi, se pot combina , dupa gust multe arome, 100 ml de ulei de prajit, unt pentru final


Mod de preparare: 
1. Se face un aluat de paine din faina, sare , zahar , drojdia dizolvata cu apa calda si ulei si se lasa la odihna 30 minute, acoperit. 
2. Se face umplutura , eu am facut cu branza rupta cu mana si amestecata cu patrunjel tocat. Se amesteca bine si se pune deoparte. Daca se face umplutura cu cartofi, se prajeste o ceapa in tigaie si se adauga cartofii rasi , apoi se lasa 2-3 minute sa se coaca impreuna, se dau deoparte la racit.
2. Se rup bilute din aluat care se aplatizeaza si li se da forma de cerc cu sucitorul, cat de cat , pe masa presarata cu faina.
3. Se umplu , pe jumatate de aluat se pune umplutura si se aduce cealalta parte peste ea, se apasa marginile sa se lipeasca si se pun in tigaia unsa cu un penson cu ulei.



Cum se umplu cu branza si patrunjel 



Asa arata inainte de a fi puse in tigaie 

4. Se pun in tigaie la copt, se rumenesc pe o parte si pe alta atat cat dorim fiecare , adica se pot doar coace fara sa li se dea culoare sau se pot rumeni mai mult, dupa gust. 
5. Cand se scot pe farfurie si sunt calde se pun peste ele cateva cuburi de unt care le vor da un gust special


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Magazine on line