Ingrediente: 2 andive , 2 mere cu coaja rosie, mai acrisoare, o canita mica de miez de nuca rupt cu mana, ulei de nuci sau ulei de masline, doar uleiul de nuca sau alune da un gust special, aromat si se imbina perfect cu andivele, sare, piper, zeama de la o lamaie.
Mod de preparare:
1. Se curata andivele si dupa studii pe net am aflat ca exista o cale care inlatura ceea ce este amar la andiva, astfel ca se taie in doua andiva, se taie varful verde la ambele jumatati si la coada se curata cotorul asa cum vedeti in poza. Se arunca 2 foi de la exterior si restul se toaca si se pune in castronul de salata. Se toarna sucul de la lamaie peste ca sa nu se oxideze.
2. Se taie cuburi merele , se adauga peste andive, se amesteca totul bine dupa ce se asezoneaza cu sare si piper.
3. La final se pune nuca si uleiul de nuca sau alune ( care poate fi inlocuit cu uleiul de masline, dar gustul nu va fi la fel de aromat), se tine acoperita la figider 1 ora sa fie servita rece. Acoperirea vasului in frigider se face ca sa nu se oxideze salata si sa isi schimbe culoarea si trebuie facuta cu o punga de hartie sau altceva , eventual un capac opac, sa nu treaca lumina prin el.
Andiva taiata in doua, varful de un cm taiat este taiat.
Andiva curatata si de cotorul amar
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu